Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στο υποσέλιδο
(0) 0 αντικείμενα - €0,00

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Τα κοσμήματα θέλουν προσεκτική χρήση και συντήρηση. Δεν αγαπούν τις απότομες κινήσεις, τα χτυπήματα και την επαφή με χημικά. Παρόλα αυτά, κι επειδή ατυχήματα συμβαίνουν, οι έμπειροι τεχνικοί μας μπορούν να επαναφέρουν το κόσμημά σας στην αρχική του κατάσταση σχεδόν πάντα. Βρείτε στην παρακάτω λίστα την περίπτωση που σας αφορά:

Το κόσμημά μου… έσπασε

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα κοσμήματα που έχουν σπάσει μπορούν να κολληθούν. Η επισκευή κοσμημάτων με κόλληση γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Κόλληση με φωτιά και συγκολλητικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο επισκευάζονται κοσμήματα πιο ανθεκτικά, με λίγες ή καθόλου πέτρες. Μετά την κόλληση το κόσμημα ξαναλουστράρεται και η κόλληση δε φαίνεται.
  2. Κόλληση με λέηζερ. Οι σπασμένες άκρες του κοσμήματος συγκολλούνται με τη βοήθεια λέηζερ. Με αυτόν τον τρόπο επισκευάζονται κοσμήματα ευαίσθητα, με πέτρες που είναι επικίνδυνο να σπάσουν λόγω θερμοκρασίας (το λέηζερ δεν ανεβάζει τη θερμοκρασία του κοσμήματος), ή με χρώματα (σμάλτο). Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, μετά την κόλληση το κόσμημα ξαναλουστράρεται και η κόλληση δε φαίνεται.

Κάποια κοσμήματα ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο ή και αδύνατο να επισκευαστούν.Όπως

  • Κοσμήματα που έχουν υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.
  • Κοσμήματα κούφια και τσαλακωμένα
  • Συγκεκριμένοι τύποι πλεκτών αλυσίδων
  • Κοσμήματα με τόσο μεγάλη φθορά λόγω παλαιότητας που η επισκευή τους καθίσταται αδύνατη

Το κόσμημά μου… μαύρισε ή/και έχει στίγματα

Η αλλοίωση του χρώματος του χρυσού είναι συνήθως επιφανειακή και δεν επηρεάζει την υπόσταση του κοσμήματός σας. Η επαφή του κοσμήματος με χημικά στοιχεία (κολώνιες, ενυδατικές ή άλλες καλλυντικές ή φαρμακευτικές κρέμες, ειδικά αυτές που περιέχουν ψευδάργυρο, σκληρά καθαριστικά και απορρυπαντικά ή αντισηπτικά) είναι δυνατόν να επηρεάσει το χρώμα του χρυσού και να φθείρει το λούστρο του. Επίσης, η έντονη εφίδρωση μπορεί και αυτή να κάνει στίγματα στο λούστρο του κοσμήματός σας. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή: το κόσμημα καθαρίζεται με μία ειδική βούρτσα, αφαιρούνται τα υπολείμματα και, αν χρειαστεί, γίνεται επιμετάλλωση. Το κόσμημά σας θα είναι ξανά σαν να βγήκε μόλις από τη βιτρίνα!

Το κόσμημά μου… έχασε μία πέτρα (ή και παραπάνω)

Οι πέτρες στα γνήσια, χρυσά κοσμήματα είναι στερεωμένες με μία τεχνική που ονομάζεται κάρφωμα και δεν είναι απλώς κολλημένες. Αυτό σημαίνει ότι οι πέτρες δεν είναι πολύ πιθανόν να φύγουν από το κόσμημά σας χωρίς αυτό να χτυπηθεί ή να πέσει. Σε κάθε περίπτωση, την επισκευή αναλαμβάνει ο καρφωτής, ο οποίος μπορεί να ξανακαρφώσει την πέτρα στην αρχική της θέση ή/και να στερεώσει πέτρες που φαίνεται ότι είναι πιθανόν να φύγουν.

Το κόσμημά μου… έχασε το σχήμα του

Αυτό μπορεί να συμβεί σε κοσμήματα που πιέστηκαν πολύ ή χτυπήθηκαν σε σκληρή επιφάνεια. Συχνότερα συμβαίνει σε δαχτυλίδια και σε σταθερά βραχιόλια. Όταν το κόσμημα είναι μασίφ (γεμάτο), η επαναφορά του σχήματος είναι μία σχετικά απλή διαδικασία κατά την οποία το κόσμημα “φοριέται” σε ένα καλούπι αντίστοιχου σχήματος και ξαναπαίρνει την αρχική του φόρμα. Η επαναφορά σχήματος είναι σχεδόν αδύνατη σε κοσμήματα που είναι κούφια.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Reprizo