Μετάβαση στο περιεχόμενο Μετάβαση στο υποσέλιδο
(0) 0 αντικείμενα - €0,00

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Είναι πολύ πιθανόν και μεγάλη τύχη να υπάρχουν στην μπιζουτιέρα σας κάποια παλιά οικογενειακά κειμήλια. Κοσμήματα από άλλες εποχές και με εμφανώς διαφορετική αισθητική. Κοσμήματα περίτεχνα, μεγάλης ομορφιάς αλλά συνήθως και μεγάλης ευαισθησίας.

Η αναπαλαίωση κοσμημάτων είναι περισσότερο τέχνη παρά τεχνική. Θέλει πολύ προσεκτική φροντίδα του αντικειμένου και πολύ προσεκτική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλει καλή γνώση των υλικών και των αντοχών τους και θέλει υπομονή και είναι η ειδικότητά μας!

Ένα κόσμημα αντίκα μπορεί να χρειαστεί να περάσει από τα εξής στάδια:

Καθαρισμός του κοσμήματος και των πετρών με υπερήχους

Η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος καθαρισμού κοσμημάτων, που εισχωρεί σε βάθος και δεν καταπονεί το αντικείμενο.

Αλλαγή πετρών,

όπου αυτό απαιτείται και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Με αυτή τη διαδικασία αφαιρούνται τυχόν σπασμένες ή αλλοιωμένες πέτρες και αντικαθίστανται με νέες, σε ίδια ή παρόμοια κοπή και χρώμα (εκτός αν εσείς επιθυμείτε την αλλαγή).

Επισκευή φθορών

Μικρά σπασίματα, χτυπήματα, επιδιόρθωση ή και επανακατασκευή των στηριγμάτων των πετρών, είναι μερικές από τις επισκευές που μπορεί να χρειαστεί ένα παλιό κόσμημα κατά την αναπαλαίωσή του.

Επαναφορά λούστρου και υφών

Ένα παλιό κόσμημα μπορεί να λουστραριστεί ώστε να ξαναβρεί την παλιά του λάμψη και αίγλη. Αντίστοιχα, μπορεί να γίνει πατίνα, ώστε να τονιστεί ο αντικέ χαρακτήρας του. Επιπλέον, μπορούν να ανανεωθούν τυχόν σφυρήλατες, σαγρέ ή άλλες υφές που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί με το χρόνο.

Επαναφορά χαρακτικών

Με τον καιρό και τη χρήση, τυχόν χαράξεις που υπήρχαν στην επιφάνεια του κοσμήματος μπορεί να έχουν λειανθεί. Εξειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν να επαναχαράξουν το μοτίβο ώστε να είναι και πάλι ορατό.

Είναι πολύ σημαντικό ο τεχνίτης που θα αναλάβει την αναπαλαίωση του κοσμήματός σας να έχει πολύ καλή γνώση των υλικών και κυρίως των πολύτιμων ή ημιπολύτιμων λίθων που το στολίζουν και των αντοχών τους. Να μπορεί να εντοπίσει τις φθορές που είναι επισκευάσιμες και να προστατεύσει το αντικείμενο από τεχνικές και ουσίες που θα προκαλέσουν περισσότερη ζημιά.

Μεταποίηση

Κάποια κοσμήματα ,με μεγάλη συναισθηματική αξία για σας, είναι κάπως πιο δυσκολοφόρετα στη σημερινή καθημερινότητα.Κάποια άλλα έχουν κομμάτια που λείπουν ή έχει χαθεί το ζευγάρι τους ,όταν μιλάμε για σκουλαρίκια.Σε αυτή την περίπτωση ακούστε τις συμβουλές μας.Η ειδικότητά μας είναι οι μεταποιήσεις! Με την εμπειρία μας μπορούμε να σας προτείνουμε αλλαγές οι οποίες θα κρατήσουν τον βασικό χαρακτήρα του κοσμήματός σας δινοντάς του μια νέα πιο φρέσκια ζωή.

Άλλωστε τα κοσμήματα είναι μνήμες και οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να τα διατηρούμε.

Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Reprizo